divendres, 12 de febrer del 2016

Descobreixen un túnel sota el temple romà de Vic


Temple romà de Vic


Podria datar de l’època romana i serviria per traslladar aigua

Durant les tasques de senyalització de les immediacions del recinte que emmarca el temple romà de Vic, els operaris no van poder clavar el pal d’un panell informatiu. D’aquesta manera fortuïta s’ha descobert un túnel que segons els arqueòlegs podria datar de l’època romana, com el temple que hi ha just al damunt. Els primers estudis apunten que el corredor servia per transportar l’aigua del pou que hi ha al mig del temple fins a la plaça de Malla, a uns 50 metres. El corredor que s’ha trobat, d’uns 25 metres de recorregut, fa un metre d’amplada i dos d’alçada. 

Tot i que sembla que l’origen del túnel per conduir aigua és d’origen romà, sembla que en època medieval, amb el castell i també en l’època de la presó, l’estructura estava en ple funcionament. Tot i així, la investigació es troba en una fase molt inicial i amb la majoria d’hipòtesis encara per confirmar. Al mig del túnel, i ja d’època moderna, també s’ha descobert una cambra de petites dimensions que s’hauria utilitzat com a ‘fresquera’, és a dir com a magatzem per mantenir els aliments a temperatura baixa i estable. L’habitació hauria estat revestida i pintada en algun moment, A més, també s’han trobat restes d’ossos d’animals.

El temple romà de Vic data del segle II. Durant segles la seva estructura va quedar amagada a l’interior de l’edifici del castell de Montcada, del segle XI. Al final del segle XIX, es va enderrocar el conjunt medieval i les restes romanes van quedar al descobert.

Notícia publicada el dia 9 de febrer  SÀPIENS.CAT

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Que curios! Cada dia es troben coses noves..!

Laura De ha dit...

És cert! hi ha moltes troballes... els arqueòlegs tenen molta feina! llàstima que no hi ha gaires diners!

Alba Morillo ha dit...

Mai saps el que et pots arribar a trobar, és al·lucinant.