dimecres, 21 de desembre del 2011

Kόκκωρα et liba


Ingredients:

FARCIT
100 gr. de nous
40 gr. de figues seques

MASSA
250 gr, de farina
65 ml d’oli d’ oliva
90 ml d’aigua

DECORACIÓ I PRESENTACIÓ
90 ml de mel

Elaboració:
Barrejar tots els ingredients necessaris per a fer la massa en un bol. Amassar fins aconseguir una massa lleugera i sua (si fos necessari es pot afegir més aigua o farina). Deixar reposar la massa durant aproximadament una hora. Picar les nous i les figues.
Quan tinguem la pasta l’ allisem, vigilant que no es trenqui. A continuació tallar cercles que omplirem amb les nous i les figues. Donar forma de bossetes ben tancades. Fregir cada bosseta en l’oli d’oliva fins que estiguin cruixents i daurades. Col•locar sobre un paper de cuina perquè absorbeixi l’ oli.
Servir els pastissets coberts de mel, escalfada.





Ingredients:
225 gr. de farina
550 gr de formatge fresc o formatge d’untar
1 ou
Llorer per a embolicar cadascun dels pastissets
Oli para untar

Elaboració:
Desfer el formatge i batre fins que prengui una consistència cremosa. Afegir la farina i barrejar bé. A continuació, afegir l’ou i barrejar els components. Amb la massa resultant elaborar panets de forma allargada i col•locar-los sobre les fulles de llorer que puguem impregnar con un mica d’oli perquè no s’enganxin. Posar al forn durant uns 20 minuts a 200 º. Sabrem que estan quan la massa pugi i comencen a estar daurats.

Receptes extretes de http://derecoquinaria-sagunt.blogspot.com/.