dijous, 9 de desembre del 2010

Aviat molt aviat, a les 7 del matí, vam sortir del Canigó per dirigir-nos cap a terres gironines. El camí es va fer llarg. A les 11 vam baixar de l’autobús i la Júlia Domitia,ciutada patrícia d’ Emporiae, ja ens esperava. Tot i que lluïa el sol, feia fred i la pobra Júlia estava gelada de fred. Així que ens va convidar ràpidament a començar la visita per la ciutat romana. Vam entrar per la porta meridional, allí on hi ha l’amfiteatre i la palestra. Vam observar les restes de muralla i les tècniques de construcció. Resseguint el decumanus i les tabernae que hi havia, vam arribar al forum, el centre polític, religiós i econòmic i social de la ciutat romana. D’allí vam anar a la domus de la Júlia, i ens va ensenyar la seva casa senyorial. També, vam veure les termes públiques.
En acabar la visita a la ciutat romana, vam fer una visita per la ciutat grega on ens va destacar l’stoa, el forum de la ciutat grega. També la zona de temples, on hi predomina l’escultura d’Esculapi, déu de la medicina. També hi ha una fàbrica de salaons de peix, on feien conserves molt semblants a aquelles que es fan a l’Escala.
Un cop d’ull al museu, va finalitzar el nostre desembarcament a Emporiae.

A les 13 h, ens vam dirigir a Figueres per visitar el Teatre-Museu del genial Dalí. Només vam tenir una horeta per dinar, però puntuals (15h) vam començar la visita pel Museu. La visita va ser fantàstica; la guia, la Silvina, ens va despertar a tots un enorme interès per l’obra de Salvador Dalí. La veritat és que l’obra de l’artista és fascinant. Fins i tot vam escriure poemes.
En acabar la visita a les 17h, vam retornar a l’autobús. El camí de tornada no es va fer tan llarg; no obstant, vam arribar a les 22h a l’institut.